ROOTY-tuotteet tuovat Esko Eerikäisen ruokarutiineihin vaihtelua

18.03.2021

Terveellisyys ja helppous ovat Esko Eerikäisen arkikokkailun kulmakivet. Uniikit uutuudet Rooty-pannunuudelit ja -perunahiput sopivatkin mainiosti kiireisen, mutta hyvää ruokaa arvostavan Eskon lautaselle.

Esko haluaa huolehtia, että jokaisella aterialla on sopivassa suhteessa hiilareita, proteiinia ja vihanneksia. Terveellisyyden lisäksi myös vaivattomuus on tärkeää.

En halua laittaa ruokaa tuntikausia, kun en kuitenkaan ole vielä mikään Tomi Björck, vaikka nopeasti menossa sitä kohti, Esko naurahtaa.

Uusia, hyviä ruokatuotteita hän toivoisi löytävänsä useamminkin, koska arjen ruoanlaitossa samat rutiinit alkavat helposti toistua. Rooty-tuotteet ovatkin kiinnostava vaihtoehto perinteiselle pastalle tai riisille.

Rooty-tuotteissa kiinnostaa helppouden lisäksi se, että ne ovat puhdasta ravintoa. Kotimaisuuskin on hienoa, varsinkin näinä aikoina sitä valitsee mieluiten ostoskoriinsa turvallisen kotimaisen tuotteen, Esko mainitsee.

Rooty-tuotteet sisältävät esimerkiksi vehnästä valmistettuun pastaan verrattuna vähemmän kaloreita ja hiilihydraattia, jota on vain 12 g/100 g. Tuotteissa on tallella myös kaikki perunan vitamiinit ja hivenaineet. Eskon mukaan Rootyt ovat todella maukkaita ja suorastaan uskomattoman nopeita valmistaa.

Pakkasesta vaan suoraan pannulle ja muutama minuutti! Verrattuna muiden lisukkeiden keittelyyn on tämä tosi tehokasta kokkausta ja lopputulos on suorastaan jumalaisen hyvä, Esko hehkuttaa.

Myös ympäristöystävällisyys kiinnostaa

Rooty-tuotteet valmistetaan bioenergialla kotimaisten viljelijöiden raaka-aineista. Niiden hiili- ja vesijalanjäljet ovat huomattavasti pienemmät verrattuna esimerkiksi vehnästä tehtyyn pastaan tai riisiin.

Eskonkin perheessä vastuullisuuteen kiinnitetään ruokavalinnoissa yhä enemmän huomiota.

Tyttäreni seuraa paljon mitä maailmalla tapahtuu ja on kiinnostunut ympäristöasioista, pienempi hiilijalanjälki merkitsee ostosten teossa, hän mainitsee.

Esko haluaa ottaa tyttärensä mukaan myös kokkaamaan. Pelkän noutoruoan parissa ei Eskon kotona eletä.

Pyrin siihen, että laitamme ruokaa yhdessä. Varmasti monella muullakin on kotona syöminen nyt lisääntynyt ja yhteiset ateriat ovat niitä arjen juhlahetkiä, hän summaa.

(Kauneus ja Terveys 4/2021)