Potatis - Rooty

Rooty är ett inhemskt alternativ till tillbehör som importerats annanstans ifrån såsom snabbnudlar, ris och vetepasta. Rooty-produkterna baserar sig på en patenterad innovation, med hjälp av vilken potatis formas till bandformade nudlar eller korn som påminner om ris.

Till skillnad från traditionella snabbnudlar eller pasta, tillverkas Rooty-produkterna inte av massa. En ny innovation gör det möjligt att framställa nudlar och korn som påminner om ris av hel färsk potatis utan hjälpmedel eller tung processering.

I samband med behandlingen tvättas stärkelsen bort från potatisen. Tvättningsmetoden är skonsam mot potatisen och bevarar dess viktiga näringsämnen. Slutprodukten är fortfarande 100 % inhemsk potatis, men det återstår bara en måttfull mängd kolhydrater
12 g / 100 g.

Steknudlar kan användas i matlagningen som traditionella nudlar eller spagetti. Potatiskornen påminner åter om ris, men är av potatis. Båda nyhetsprodukterna är utan tillsatsmedel, laktosfria, glutenfria, veganska och kolhydratfattiga alternativ, som tack vare förgräddningen lätt blir färdiga på några minuter.

Rooty-produkterna hittar ni i butikens frysdisk eller -skåp.