BÄTTRE PYTTIPANNA

Dani Hänninen
Kock och entreprenör

Aika 15 min
Henkilöt 4

Ingrediensers

  • 400 g Rooty Potatiskorn
  • 150 g chorizo-råkorv
  • 100 g champinjoner
  • 80 g hela gröna bönor
  • 50 g smör
  • ½ knippe salladslök
  • 1 grön jalapeño
  • 1 msk äppelvinäger
  • 1 msk grov Dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar från kvarnen
  • 4 ägg

Tillverkning

Skär chorizo-råkorven och jalapeñon i tunna skivor. Skär champinjonerna och de gröna bönorna i bitar. Finfördela salladslöken.

Hetta upp en panna på spisen och lägg chorizokorven i pannan. Bryn korvskivorna och tillsätt champinjonerna och bönorna. Stek i ungefär 3 minuter. Mät upp smör och Dijonsenap i pannan. Minska värmen en aning och häll i de frusna Rooty potatiskornen och stek ännu i ungefär 5 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och äppelvinäger.

Flytta över pyttipannan i ett serveringskärl och stek ett ägg åt varje matgäst i samma panna.

Garnera ännu portionen med färska örter och njut.

RECEPT: Kock och entreprenör Dani Hänninen.

Rooty Potatiskorn

Rooty Potatiskorn är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Du kan exempelvis tillreda dem till stir-fry i panna eller rosta dem som följeslagare till curry. Potatiskornen kan användas till mycket.

Genom att byta ut riset mot Potatiskorn kan du göra en rejäl miljögärning i vardagen. Ris behöver nämligen över fem gånger mer vatten än potatis för att växa. Det är verkligen en viss skillnad.

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan ansluta sig till de goda?

Rooty Potatiskorn – Join The Kind Side

Rooty Potatiskorn Ingredienser
Rooty Potatiskorn

Se också