Steknudel-Yakisoba

 
Aika 25 min
Henkilöt 2

Ingredienser

  • 2 dl Steknudlar
  • ryps-eller sesamolja
  • 3 salladslökar, finfördelade
  • 1 paprika skuren i bitar

Yakisoba-sås:

  • 0,5 dl Worcesterhire-sås
  • 0,5 dl ketchup
  • 0,5 dl ostronsås
  • 1 msk soja
  • 1 msk socker

Till finishen:

  • sallasdlökens gröna del skuren i tunna skivor
  • picklad ingefära

Tillverkning

Hetta upp stekpannan på hög värme och tillsätt en skvätt olja. Stek salladslöken och paprikan på hög värme ett par minuter eller tills de har förkolnat en aning.

Tillsätt sedan steknudlarna och låt dem tina upp helt.

Tillsätt yakisoba-såsen och rör om ordentligt när steknudlarna har tinat upp.

Servera portionen med salladslök som skurits i tunna skivor och picklad ingefära!

@ bild och recept Tastery

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser