Sommarkål-chiliwok
Linnea Vihonen
Kock och kreativ innovatör
Ingrediensers
- 1 påse Rooty Potatiskorn eller steknudlar
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 2 msk rostad sesamolja
- 1 färsk jalapeno eller grön chili
- ½ röd chili
- 4 vitlöksklyftor
- 400 g sommarkål eller vitkål
- 2 msk chiliolja
- ½ tsk fint havssalt
- 1 msk citronsaft
- ½ kruka färsk koriander
Dessutom:
- 2 msk rostade sesamfrön
- 1 – 2 bollar mozzarella
Tillverkning
Hetta upp 1 msk rapsolja i en stekpanna och lägg i de frysta potatiskornen/steknudlar. Stek dem i cirka fem minuter tills de är gyllenbruna. Smaka av med salt. Ställ åt sidan för att vänta.
Hacka jalapeñon och den röda chilin. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Skär sommarkålen i bitar. Om du använder vitkål, skär den i tunna skivor. Finhacka koriandern.
Hetta upp den rostade sesamoljan i en stekpanna och tillsätt jalapeñon, chilin och vitlöken. Stek i några minuter. Tillsätt kålen, chilioljan, salt och citronsaft. Stek tills den är mjuk och genomskinlig. Blanda ner potatiskorn/steknudlar, kål och färsk koriander. Smaka av och tillsätt salt och en skvätt rostad sesamolja om det behövs. Riv över mozzarella och garnera portionen med rostade sesamfrön och chili.
Rooty Potatiskorn
Rooty Potatiskorn är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Du kan exempelvis tillreda dem till stir-fry i panna eller rosta dem som följeslagare till curry. Potatiskornen kan användas till mycket.
Genom att byta ut riset mot Potatiskorn kan du göra en rejäl miljögärning i vardagen. Ris behöver nämligen över fem gånger mer vatten än potatis för att växa. Det är verkligen en viss skillnad.
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan ansluta sig till de goda?
Rooty Potatiskorn – Join The Kind Side