Lo mein

 
Aika 20 min.
Henkilöt 4

Ingredienser

  • 1 påse Rooty Steknudlar
  • 2 msk sesamolja eller rybsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • 2 spetspaprikor
  • 2 salladslökar

Sås:

  • 4 msk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk Mirin
  • 1 tsk socker
  • 1 msk sesamolja
  • svartpeppar

Dessutom salladslök och örter till garnering.

Tillverkning

  1. Blanda samman såsens ingredienser i en skål och rör om väl. Lägg åt sidan för att vänta.
  2. Finfördela vitlöken, skär moroten i smala strimlor och skär spetspaprikorna och salladslöken i skivor.
  3. Hetta upp sesamolja eller rybsolja i en panna. Lägg i grönsakerna och stek i en stund.
  4. Tillsätt Rooty steknudlarna och stek i fem minuter.
  5. Tillsätt såsen och blanda om väl.
  6. Dekorera portionen med salladslök och örter.
  7. Servera Lo mein med stekt kyckling, kött eller växtprotein eller ät som sådan.

RECEPT: Kocken och köksmästaren Pasi Kuronen.

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser