Tortilla Española med potatiskorn

 
Aika 25 min
Henkilöt 2

Ingrediensers

  • 1 dl potatiskorn
  • 0,5 gul lök i skovor
  • extra jungfruolja
  • salt
  • 3-5 ägg

Salla:

  • en nypa salladsblandning
  • 1 msk extra jungfruolja
  • ett stänk citronsaft
  • salt

Tillverkning

Hetta upp ungnen till 170 grader. Hetta också upp en ytbelagd stekpanna på hög medelvärme och tillsätt en skvät olivolja. Blanda om löken allt emallanåt och stek i omkring 5 minuter eller tills den har mjuknat.

Tillsätt sedan potatiskorn och låt dem tina upp helt. Om du vill kan du också steka dem kraftigare och låta dem brynas en aning.

Söndra äggens skruktur i en skål ock krydda blandningen med salt. Häll äggen i pannan när potatiskornen har tinat och rör om en stund för att breda ut fyllningarna jämnt. Flytta omeletten för att gräddas färdig i ugn i omkring 10 minuter eller tills den har stelnat.

Ta omeletten ur pannan och stjälp över den på en tallrik när den är färdig. Blanda samman salladsingredienserna och lägg upp dem på omeletten och servera omedelbart!

@ bild och recept Tastery

Rooty Potatiskorn

Rooty Potatiskorn är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Du kan exempelvis tillreda dem till stir-fry i panna eller rosta dem som följeslagare till curry. Potatiskornen kan användas till mycket.

Genom att byta ut riset mot Potatiskorn kan du göra en rejäl miljögärning i vardagen. Ris behöver nämligen över fem gånger mer vatten än potatis för att växa. Det är verkligen en viss skillnad.

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan ansluta sig till de goda?

Rooty Potatiskorn – Join The Kind Side

Rooty Potatiskorn Ingredienser
Rooty Potatiskorn