Steknudelsallad

 
Aika 15 min
Henkilöt 4

Ingredienser

  • ½ påse steknudlar
  • 200 g morot och kål, strimlad
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk söt senap
  • 0,3 dl finhackad vårlök
  • en gnutta salt och svartpeppar

Tillverkning

Koka nudlarna i kokande vatten 5 min och låt svalna.

Strimla morot ock kål. Rör ihop ingredienserna.

Låt stå en stund i kylskåp före servering för att jämna ut smaken.

Tips! Du kan även använda t.ex. överblivna nudlar från dagen innan för receptet.

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser
Rooty - Pannunuudeli