Potatis-laxfrestelse

 
Aika 35 min
Henkilöt 2

Ingredienser

  • 1 påse steknudlar (450 G) eller potatiskorn (500 g)
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 lök
  • 2 dl matlagninsgrädde
  • finhackad färsk dill
  • svartpeppar
  • olja

Tillverkning

Tärna löken och bryn den tills den när mjuk. Skär den kallrökta laxen i bitar.

Häll hälften av de frysta steknudlarna eller potatiskorn till ett jämnt lager i en smord ugnsform. Häll lök, lax och finhackad dill över nudlarna eller korner. Tillsätt resten av nudlarna eller korner i formen. Blanda svartpeppa och matlagningsgrädde och fördela jämnt i ugns.

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser
Rooty - Pannunuudeli