Pad thai med potatis

Alexander Trivedi

Alexander Trivedi
Chef och blogger

Rooty PadThai
Aika 20 min.
Henkilöt 2

Ingredienser

  • 200 g steknudlar eller potatiskorn
  • 200 g jätteräkor
  • 2 salladslökar
  • 100 g groddar
  • saften och skalet av 1 lime
  • 2 msk mörkt socker
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk ingefärspasta
  • 1 msk vitlökspasta
  • 1 tsk sesamolja
  • 4 msk krossade jordnötter
  • Olja, salt Koriander till garnering

Tillverkning

Fräs jätteräkorna i olja, tillsätt ingefäran, vitlökspastan och fisksåsen. Lägg i de förkokta steknudlarna/potatiskonen och groddarna. Tillsätt också sesamoljan och börja woka. Lägg till slut i de hackade salladslökskaften och hälften av jordnötskrosset. Lägg upp i portioner och garnera till slut med jordnötskross.

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser