Grönkålsnudlar “meal prep”

Linnea Vihonen
Kock och kreativ innovatör

Aika 25 min.
Henkilöt 2

Ingredienser

  • 1 påse Rooty Steknudlar
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk fint havssalt
  • 1 msk rostad sesamolja
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 kvistar grönkål, strimlad
  • 1 pkt marinerad tofu, i täningar
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk citronsaft
  • ½ tsk fint havssalt
  • svartpeppar från kvarnen

Dessutom:

  • rostad mandelkross
  • ½ kruka persilja, finhackad

Tillverkning

Hetta upp 1 msk rapsolja i en stekpanna och lägg i de frysta steknudlarna. Stek i cirka fem minuter tills de är gyllenbruna och smaka av med salt. Ställ åt sidan för att vänta.

Fräs rödlöksstrimlorna i rostad sesamolja tills de är mjuka och genomskinliga. Tillsätt tofukuberna och stek i några minuter. Tillsätt grönkålen och fortsätt steka i ytterligare fem minuter.

Lägg tillbaka steknudlarna i pannan och rör om. Smaka av med sojasås, citronsaft, salt och lite svartpepparkross. Avsluta med rostade, krossade mandlar och hackad persilja.

VIDEO RECEPT

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser