”Pasta Alfredo” med potatis
Potatiskorn, parmesan och bladpersilja

Linnea Vihonen
Kock och kreativ innovatör

Ingredienser
- 250 g potatiskorn eller steknudlar
- 2 msk smör
- 2 dl vispgrädde eller havregrädde
- ½ -1 tsk krossad svartpeppar
- ½ tsk salt
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl bladpersilja
- 2–3 msk citronsaft
- Till garnering: färska örter, chili och sesamfrön.
Tillverkning
Smält smöret i en panna eller kastrull. Häll i grädden när smöret skummar.
Tillsätt den krossade svartpepparn och koka samman blandningen i två minuter.
Tillsätt de frysta potatiskornen/steknudlar och låt koka fem minuter, rör om allt emellanåt.
Tillsätt den rivna parmesanen, salt och bladpersilja.
Lägg sista handen med citronsaft, färska örter, sesamfrön och chili.
Tips: genom att lämna bort smöret och byta ut parmesanen mot cashewkross blir rätten vegansk!
Rooty Potatiskorn
Rooty Potatiskorn är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Du kan exempelvis tillreda dem till stir-fry i panna eller rosta dem som följeslagare till curry. Potatiskornen kan användas till mycket.
Genom att byta ut riset mot Potatiskorn kan du göra en rejäl miljögärning i vardagen. Ris behöver nämligen över fem gånger mer vatten än potatis för att växa. Det är verkligen en viss skillnad.
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan ansluta sig till de goda?
Rooty Potatiskorn – Join The Kind Side

Se också
Gräddig potatislax

Potatis-laxfrestelse

Steknudelsallad
