”Pasta Alfredo” perunalla

Perunahippua, parmesaania ja lehtipersiljaa

Linnea Vihonen
Kokki ja ravintola-alan luova uudistaja

Pasta Alfredo
Aika 20 min.
Henkilöt 2

Ainekset

  • 250 g perunahippua tai pannunuudelia
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa tai kaurakermaa
  • ½ tl -1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • Koristeluun: tuoreita yrttejä, chiliä ja seesaminsiemeniä.

Työvaiheet

Sulata voi pannussa tai kasarissa. Kun voi vaahtoaa, kaada kerma joukkoon.

Lisää mustapippurirouhe ja keitä seosta kasaan kaksi minuuttia.

Lisää joukkoon jäiset perunahiput/pannunuudelit ja anna kiehua viisi minuuttia, välillä sekoittaen.

Lisää parmesaaniraaste, suola ja lehtipersilja.

Viimeistele sitruunamehulla, tuoreilla yrteillä, seesaminsiemenillä ja chilillä.

Vinkki: jättämällä voin pois ja vaihtamalla parmesanin cashewmurskaan, saat annoksesta vegaanin!

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Rooty Perunahippupussi