ROOTY on Linnean valinta

Linnea Vihonen

Linnea Vihonen ajautui Rooty-brändilähettilääksi sattumalta: kotikeittiössä testatut Pannunuudelit vakuuttivat ja tuotteen alhainen hiilijalanjälki sopi kokin arvoihin.

– Ekologisuus totta kai viehätti, mutta ensisijaisesti Pannunuudelit ja Perunahiput ovat herkullinen valinta, Linnea kehuu.

Gluteeniton ja maidoton tuote sopii loistavasti monenlaiseen ruokavalioon, vegaanisille proteiininlähteille kuin lihallekin. Linnea suosittelee Pannunuudelia etenkin aasialaistyylisiin ruokiin. Hän kehuu tuotteen nopeaa kypsymistä: Pannunuudelin voi lisätä suoraan pakasteesta pannulle.

– Seuraksi tarvitaan vain mausteet. Itse lisään esimerkiksi soijakastiketta, seesamiöljyä, suolaa, pippuria ja chiliä. Proteiininlähteen ja kasvikset voi valita itse, ja wokki on hetkessä valmis.

Perunahippu taas taipuu risottomaiseksi annokseksi yhdessä kerman ja parmesaanin kanssa. Ainesosien annetaan kiehua kovalla lämmöllä, jolloin saadaan kotikeittiön nopea fine dining -ateria.

– Kun mausteeksi lisää persiljaa ja reilusti mustapippuria, saadaan pasta Alfredon makumaailmaan sukeltava annos, Linnea vinkkaa. Tuote sopii myös riisin korvaajaksi ja lisukkeeksi kastikkeille tai padoille.

Linnea tekee Rooty-tuotteista usein annoksia, joista riittää seuraavallekin päivälle. Edellisen päivän Pannunuudeleista syntyy helposti lounassalaatti lisäämällä lohta, kapriksia, punasipulia, sitruunaa, öljyä ja mustapippuria.

– Ripaus suolaa tuo esiin perunan hyvää makua, vinkkaa Linnea.

Katso helpot ohjeet reseptit-sivulta.

Kuka? Linnea Vihonen
Mikä? Kokki ja ravintola-alan luova uudistaja. Tuttu tv-ohjelmista Kokkisota, Mitä tänään syötäisiin? sekä Maalla, merellä ja lautasella.
Minusta? Rakastan ruokakulttuuria, kohtaamisia ja elämyksiä. Rikon mielelläni rohkeasti rajoja, annan kyytiä klassikoille ja luon uutta freesillä otteella. 
Motto? Learn the rules and break them hard!