Perunanuudelit ja haukipihvit
Ilkka Lääveri

Ainekset
- 1 pss Rooty Pannunuudeleita
- 2 avomaan kurkkua tai 1 tavallinen kurkku
- 1 chili
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 sitruunaa
- tilliä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- oliiviöljyä
HAUKIPIHVIT
- 500 g jauhettua haukea
- 1 kananmuna
- 50 g creme fraichea
- 4 dl kuohukermaa
- tilliä tai muuta yrttiä
- jauhettua pippuria
- 15 g dijonsinappia
- 8 g suolaa
Työvaiheet
Kuori kurkut ja leikkaa niistä kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi, sekä puolita sitruunat. Kuumenna laakea kattila ja lisää 3 rkl oliiviöljyä, hienonnettu chili ja valkosipulinkynsi. Freesaa hetki ja lisää Pannunuudelit. Kuullota nuudeleita 5 minuuttia ja lisää kurkkusiivut. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.
Paahda puolitetut sitruunat kuumalla paistinpannulla. Tarjoile sitruunat ja nuudelit haukipihvien kanssa.
Haukipihvien valmistus
Laita isoon kulhoon kaikki muut ainekset paitsi kerma. Sekoita vispilällä tasaiseksi ja lisää kerma nauhana joukkoon. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla voin kanssa, tai uunissa 200 °C noin 8 minuuttia. Tarjoile nuudeleiden kanssa.
RESEPTI: Huono Äiti
Rooty Pannunuudeli
Rooty Pannunuudeli on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Pannunuudeli taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Pannunuudelista on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Pannunuudeli – Join The Kind Side

Katso myös
Suolaiset bagelit perunahipuilla

Pannunuudeli-
keitto

Pannunuudelipelti
