Perunanuudelit ja haukipihvit

Ilkka Lääveri

Aika 20 min.
Henkilöt 4

Ainekset

  • 1 pss Rooty Pannunuudeleita
  • 2 avomaan kurkkua tai 1  tavallinen kurkku
  • 1 chili
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 sitruunaa
  • tilliä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • oliiviöljyä

HAUKIPIHVIT

  • 500 g jauhettua haukea
  • 1 kananmuna
  • 50 g creme fraichea
  • 4 dl kuohukermaa
  • tilliä tai muuta yrttiä
  • jauhettua pippuria
  • 15 g dijonsinappia
  • 8 g suolaa

Työvaiheet

Kuori kurkut ja leikkaa niistä kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi, sekä puolita sitruunat. Kuumenna laakea kattila ja lisää 3 rkl oliiviöljyä, hienonnettu chili ja valkosipulinkynsi. Freesaa hetki ja lisää Pannunuudelit. Kuullota nuudeleita 5 minuuttia ja lisää kurkkusiivut. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.

Paahda puolitetut sitruunat kuumalla paistinpannulla. Tarjoile sitruunat ja nuudelit haukipihvien kanssa.

Haukipihvien valmistus

Laita isoon kulhoon kaikki muut ainekset paitsi kerma. Sekoita vispilällä tasaiseksi ja lisää kerma nauhana joukkoon. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla voin kanssa, tai uunissa 200 °C noin 8 minuuttia. Tarjoile nuudeleiden kanssa.

 

RESEPTI: Huono Äiti

Rooty Pannunuudeli

Rooty Pannunuudeli on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Pannunuudeli taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Pannunuudelista on moneksi.

Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?

Rooty Pannunuudeli – Join The Kind Side

Rooty Pannunuudeli Ainesosat
Rooty - pannunuudeli