Potatis-baconstuvning och pannbiffar
Ilkka Lääveri

Ingrediensers
Bacon-potatisstuvning:
- 1 påse Rooty Potatiskorn
- 1 pkt (ca 150 g) bacon
- 1 lök
- 2 dl vispgrädde
- 1 knippe körvel
- 1 msk kryddsenap
- salt
- svartpeppar från kvarnen
- olja
Pannbiffar:
- 500 g malet nötkött
- 1 ägg
- 100 g crème fraiche eller motsvarande
- 100 g riven ost
- persilja eller andra örter
- malen peppar
- 15 g dijonsenap
- 7 g salt
Tillverkning
Tillredning av bacon-potatisstuvningen:
Hacka baconen och hetta upp en kastrull eller en stor stekpanna. Tillsätt en skvätt olja och baconen i pannan. Stek baconen en stund. Tillsätt den hackade löken och fräs ytterligare en stund. Lägg potatiskornen i pannan och låt dem smälta. Tillsätt grädde, kryddor och hackad körvel. Låt koka en stund och servera till pannbiffarna.
Tillredning av pannbiffarna:
Blanda ihop alla ingredienser och forma till fyra biffar. Stek i en stekpanna med smör på båda sidorna i cirka 5 minuter tills biffarna är nästan genomstekta inuti. Servera med potatis-baconstuvningen.
RECEPT: Huono Äiti
Rooty Potatiskorn
Rooty Potatiskorn är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Du kan exempelvis tillreda dem till stir-fry i panna eller rosta dem som följeslagare till curry. Potatiskornen kan användas till mycket.
Genom att byta ut riset mot Potatiskorn kan du göra en rejäl miljögärning i vardagen. Ris behöver nämligen över fem gånger mer vatten än potatis för att växa. Det är verkligen en viss skillnad.
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan ansluta sig till de goda?
Rooty Potatiskorn – Join The Kind Side

Se också
Makaronilåda utan makaroni

Renfrestelse
