Nasi goreng

 
Aika 45 min.
Henkilöt 4

Ingrediensers

  • 1 påse Rooty Potatiskorn
  • ca 400 g lårfile av kyckling eller t.ex. tofu eller fetaost
  • olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 2-3 salladslökar
  • 1 paprika
  • 1-2 chilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven ingefära
  • saften av 1 lime
  • 2 msk Ketjap Manis-sås
  • 2 msk soja

Dessutom:

  • 4 stekta ägg

Till garnering:

  • körsbärstomater
  • färsk koriander
  • limeklyftor

Tillverkning

  1. Hacka salladslöken, paprikan och chilin och finfördela vitlöksklyftorna. Riv ingefäran.
  2. Skär kycklinglårfiléerna i strimlor.
  3. Hetta upp oljan i en panna och lägg i kycklingstrimlorna. Krydda lätt med salt. Stek tills kycklingen har en ordentlig stekyta.
  4. Lägg grönsakerna och chilin i pannan och stek en stund.
  5. Tillsätt Rooty potatiskornen i pannan och stek i några minuter.
  6. Pressa i limesaften, tillsätt Ketjap Manis, sojan och den rivna ingefäran och stek tills kycklingen är färdigstekt.
  7. Portionera ut Nasi gorengen på tallrikarna och servera med ett stekt ägg.
  8. Garnera portionen med körsbärstomater, koriander och limeklyftor.
  9. Om du ersätter kycklingen med tofu eller fetaost, lägg dem i nasi gorengen först just före serveringen.

RECEPT: Kocken och köksmästaren Pasi Kuronen.

Rooty Potatiskorn

Rooty Potatiskorn är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Du kan exempelvis tillreda dem till stir-fry i panna eller rosta dem som följeslagare till curry. Potatiskornen kan användas till mycket.

Genom att byta ut riset mot Potatiskorn kan du göra en rejäl miljögärning i vardagen. Ris behöver nämligen över fem gånger mer vatten än potatis för att växa. Det är verkligen en viss skillnad.

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan ansluta sig till de goda?

Rooty Potatiskorn – Join The Kind Side

Rooty Potatiskorn Ingredienser
Rooty Potatiskorn

Se också