Steknudel pestopasta

 
Aika 25 min
Henkilöt 2

Ingredienser

  • 2-3 dl steknudlar
  • 1 skiva torrt bröd i bitar eller ca 0,5 dl pinjefrön
  • 1 vitlöksklyfta, skalad i bitar
  • 40-60 g parmesan
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl extra jungfruolja
  • salt
  • basilikablad till finishen

Tillverkning

Sätt brödet, vitlöken, parmesanen, basilikan och olivoljan i mixerns kanna och mosa till en ojämn sås. Krydda vid behov peston med salt.

Lägg steknudlarna i en panna och låt dem lugnt tina upppå medelvärme. Tillsätt peston i pannan när nudlarna har tinat och rör om ordentligt.

Servera pestopastan med basilikablad!

@ bild och recept Tastery

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser

Se också