Gräddig potatislax

 
Aika 15 min
Henkilöt 2

Ingredienser

  • ½ påse steknudlar eller potatiskorn
  • ca 250 g laxstrimlor
  • 2 dl matgrädde / matlagningshavre
  • 1 vårlök
  • 1 citron
  • smör att steka i
  • salt
  • parmensanost, persilja och peppar, om du vill

Tillverkning

Smält smöret i pannan. Tillsätt den finhackade vårlöken och laxstimlorna. Låt värmas en stund och rör om. Tillsätt citronsaft, rör om och låt dra en stund. Tillsätt grädde och låt sjuda några minuter. Tillsätt frysta steknudlar/potatiskorn och låt sjuda, rör om då och då. Smaksätt med salt och servera. Du kan även strö över parmesanosi och/eller persilja.

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser
Rooty - Pannunuudeli