Karljohans”pasta”

Ilkka Lääveri

Aika 15 min.
Henkilöt 4

Ingredienser

  • 1 bag Rooty Steknudlar
  • 200 g karljohanssvamp
  • 1 liten lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl riven parmesanost
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • smör för stekning
  • salt
  • svartpeppar från kvarnen

Tillverkning

Hacka svamparna i ganska stora bitar. Hetta upp en stekpanna och lägg i en sked smör och svamparna. Stek svamparna tills de har fått fin färg.

Hacka löken och tillsätt den till svampen. Rör i grädden och låt den koka kraftigt en stund. Tillsätt nudlarna och låt dem koka upp. Tillsätt sedan ännu crème fraiche, parmesan, dijonsenap och persilja och smaka av med salt och peppar. Koka upp och servera.

RECEPT: Huono Äiti

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – JUUREVAA ALKUVOIMAA

Rooty Steknodlar Ingredienser
Rooty - Pannunuudeli