Kantarellrisotto med potatiskorn

Potatiskorn, kantareller och parmesan

Alexander Trivedi

Alexander Trivedi
Chef och blogger

Rooty kantarellsoppa
Aika 20 min.
Henkilöt 2

Ingrediensers

  • 200 g potatiskorn
  • 200 g kantareller
  • 1 lök
  • 1 dl vittvin
  • 2 dl grädde
  • 50 g parmesan eller pecorino
  • Salt, peppar, persilja Smör eller olja

Tillverkning

Skär löken i kuber, fräs i smör eller olja, tillsätt den fint skurna svampen och till sist potatiskornen. Tillsätt vittvin och grädde när vätskan har avdunstat. Låt koka samman tills grädden tjocknar. Riv i parmesan eller pecorino. Krydda med salt och peppar. Vänd ner persiljan just före serveringen.

Rooty Potatiskorn

Rooty Potatiskorn är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Du kan exempelvis tillreda dem till stir-fry i panna eller rosta dem som följeslagare till curry. Potatiskornen kan användas till mycket.

Genom att byta ut riset mot Potatiskorn kan du göra en rejäl miljögärning i vardagen. Ris behöver nämligen över fem gånger mer vatten än potatis för att växa. Det är verkligen en viss skillnad.

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan ansluta sig till de goda?

Rooty Potatiskorn – Join The Kind Side

Rooty Potatiskorn Ingredienser