Kantarellirisotto perunahipuilla

Perunahippua, kantarellia ja parmesaania

Alexander Trivedi

Alexander Trivedi
Kokki ja ruokabloggari

Kantarellirisotto
Aika 20 min.
Henkilöt 2

Ainekset

  • 200 g perunahippuja
  • 200 g kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 50 g parmesaania tai pecorinoa
  • Suola, pippuri, persiljaa
  • Voita tai öljyä

Työvaiheet

Kuutioi sipulit, freesaa voissa tai öljyssä, lisää pieneksi leikatut sienet ja lopuksi perunahiput. Kun neste on haihtunut, lisää valkoviini ja kerma. Anna kiehua kokoon kunnes kerma paksunee. Raasta joukkoon parmesaani tai pecorino. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele persilja joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Rooty Perunahippupussi