Pannunuudeli-
keitto

Pannunuudeleita, tofua ja kanalientä

Alexander Trivedi

Alexander Trivedi
Kokki ja ruokabloggari

Pannunuudelikeitto
Aika 20 min.
Henkilöt 2

Ainekset

  • 200 g pannunuudelia
  • 1 pkt tofua
  • 1-2 maissintähkää (vakuumipakkauksessa on yleensä 2 kpl)
  • 2 kevätsipulia
  • 1 l kanalientä (perinteisesti luista keittämällä tai voit käyttää myös kanaliemikuutioita)
  • 2 tähtianista
  • 1 chili
  • Soijaa makusi mukaan
  • Öljyä paistoon

Työvaiheet

Leikkaa tofu ja kuivata pyyhkeeseen painelemalla. Kuumenna pannulla pieni määrä öljyä ja paista tofu rapeaksi. Paista sitten maisseihin väri ja irrota jyvät. Maissintähkien kovat keskiosat voi laittaa kanaliemen, chilin ja tähtianiksen kanssa kattilaan kiehumaan.

Kiehauta pannunuudeleita hetken aikaa suolalla maustetussa vedessä ja nosta ne sitten valmiiksi syviin nuudelikulhoihin. Leikkaa sipulinvarret pieniksi paloiksi ja aloita annosten kokoaminen kulhoihin. Asettele kulhoihin päällekkäin tofua, maissia ja sipulia. Tarkista kanaliemen maku ja mausta se vielä soijalla. Kaada kuuma kanaliemi nuudelikulhoon ja tarjoile.

Rooty Pannunuudeli

Rooty Pannunuudeli on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Pannunuudeli taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Pannunuudelista on moneksi.

Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?

Rooty Pannunuudeli – Join The Kind Side

Rooty Pannunuudeli Ainesosat
Rooty pannunuudelipussi