Steknudelsoppa

Steknudlar, tofu and majskolvar

Alexander Trivedi

Alexander Trivedi
Chef och blogger

Rooty Steknudlar soup
Aika 20 min.
Henkilöt 2

Ingredienser

  • 200 g steknudlar
  • 1 pkt tofu
    1-2 majskolvar (en vakuumförpackning innehåller vanligen 2 st.)
  • 2 salladslökar
  • 1 l hönsbuljong (traditionellt genom att koka benen men du kan också använda hönsbuljongtärningar)
  • 2 stjärnanisar
  • 1 chili 
  • Soja efter egen smak
  • Olja för stekning

Tillverkning

Skär tofun och torka den genom att trycka den i en handduk. Hetta upp en liten mängd olja i en panna och stek tofun krispig. Stek sedan färg på majsen och ta loss kornen. Du kan lägga majskolvarnas hårda mittdelar i en kastrull och koka tillsammans med hönsbuljongen, chilin och stjärnanisen. 

Koka upp steknudlarna en stund i vatten som smaksatts med salt och lyft dem sedan färdigt i djupa nudelskålar. Skär lökskaften i små bitar och börja bygga upp portionerna i skålarna. Lägg tofu, majs och lök på varandra i skålarna. Avsmaka hönsbuljongen och krydda den ännu med soja. Häll den heta hönsbuljongen i nudelskålarna och servera.

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser