Potatis rösti-snack
Steknudlar och lemon aioli

Alexander Trivedi
Chef och blogger

Ingredienser
- 200 g steknudlar eller potatiskorn
- 45 g potatis- eller majsstärkelse
- 4 g salt
- Olja för fritering
Citronaioli:
- 2 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta krossad
- Det rivna skalet av 1 citron (bara det gula)
- saften av ½ citron
- Salt
Tillverkning
Låt steknudlarna/potatiskorn tina upp och häll bort överlopps vätska. Tillsätt potatis- eller majsstärkelse och salt och rör om. Pressa steknudlarna/potatiskorn i fri stil till små bollar. Låt stå i 5 minuter och fritera sedan i olja. Tillred citronaiolin genom att förena alla ingredienser. Servera röstisnacksen exempelvis som förrätt vid en tillställning.
Rooty Steknudlar
Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.
Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?
Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Se också
Feta-potatisomelett

Potatis-laxpaj

Grönkålsnudlar “meal prep”
