Fried rice med potatiskorn

 
Aika 25 min
Henkilöt 2

Ingredienser

  • 2 dl Potatiskorn
  • en skvätt sesamolja
  • 1 morot skuren i kuber
  • 1 pak choi skuren i bitar
  • 1 paprika skuren i bitar
  • 1 vitlöksklyfta
  • en ungefär 4 cm bit ingefära
  • 2-3 msk soja
  • en nypa djupfrysta ärter
  • 1 ägg

Till finishen:

  • 1 röd skivad chili
  • koriander

Tillverkning

Hetta upp en stekpanna på hög värme och tillsätt en skvätt sesamolja. Stek moroten på hög värme, tills den har mörknat en aning. Tillsätt sedan pak choi och paprika och forsätt steka i ett par minuter.

När grönsakerna har förkolnat en aning, riv ned vitlöken och ingefäran i dem. Tillsätt därefter potatiskornen och låt dem tina upp.

Tillsätt sojan och ärterna när potatiskornen har tinat upp och rör om ordentligt.

Tillsätt till sist ägget och rör igen om ordertligt. Låt ägget bli helt genomstekt före serveringen.

Finslipa portionerna med chiliskivor och koriander!

@ bild och recept Tastery

Rooty Potatiskorn

Rooty Potatiskorn är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Du kan exempelvis tillreda dem till stir-fry i panna eller rosta dem som följeslagare till curry. Potatiskornen kan användas till mycket.

Genom att byta ut riset mot Potatiskorn kan du göra en rejäl miljögärning i vardagen. Ris behöver nämligen över fem gånger mer vatten än potatis för att växa. Det är verkligen en viss skillnad.

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan ansluta sig till de goda?

Rooty Potatiskorn – Join The Kind Side

Rooty Potatiskorn Ingredienser
Rooty Potatiskorn