Fyllda potatisbiffar

Ilkka Lääveri

Aika 45 min.
Henkilöt 4

Ingredienser

  • 1 påse Rooty Steknudlar eller Potatiskorn
  • 2 ägg
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 knippe gräslök
  • 200 g pepparrotsfärskost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • salt
  • peppar
  • olivolja för stekning

Tillverkning

Smält steknudlarna/potatiskon under rinnande vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Riv moroten och strimla ner löken i Steknudlarna/potatiskorn. Krydda med 1 tsk salt och låt ta smak i 5 minuter. Pressa ut överflödig vätska i en sil. Häll blandningen i en skål och tillsätt äggen, potatismjölet och hälften av den hackade gräslöken. Du kan steka potatisbiffarna i en stekpanna eller grädda dem i ugnen. Förvärm ugnen till 200 °C och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Använd en sked för att placera små biffar av blandningen på bakplåten och stänk olivolja över dem. Grädda i ugnen på översta hyllan i 12 minuter. Vänd biffarna på plåten och grädda i ytterligare 12 minuter tills biffarna har fått lite färg.

Om du steker i en stekpanna, hetta upp pannan och tillsätt olivolja. Använd en sked för att lägga små portioner i pannan och stek på medelvärme i cirka 5 minuter. Vänd biffarna och stek ytterligare 5 minuter på andra sidan. Du kan låta biffarna rinna av på ett hushållspapper så att biffarna inte blir oljiga. Blanda färskost, yoghurt och resten av gräslöken till en slät smet. Smaka av med lite salt och peppar om du vill. Skeda färskost mellan två biffar.

RECEPT: Huono Äiti

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser