Fried Rice perunahipuilla

Paistettu riisi perunahipuilla

 
Aika 25 min
Henkilöt 2

Ainekset

  • 2 dl Rooty perunahippua
  • loraus seesamiöljyä
  • 1 porkkana, kuutioituna
  • 1 paksoi, paloiteltuna
  • 1 paprika, paloiteltuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • noin 4 cm pala inkivääriä
  • 2-3 rkl soijaa
  • kourallinen pakasteherneitä
  • 1 kananmuna

Viimeistelyyn

  • 1 punainen chili, viipaloituna
  • korianteria

Työvaiheet

Kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä ja lisää loraus seesamiöljyä. Paista porkkanoita korkealla lämmöllä, kunnes ne ovat hieman tummuneet. Lisää sitten paksoi ja paprika ja jatka kypsennystä pari min.

Kun vihannekset ovat hieman hiiltyneet, raasta valkosipuli ja inkivääri niiden sekaan. Lisää sen jälkeen perunahippu ja anna sen sulaa.

Kun perunahippu on sulanut, lisää soija ja herneet ja sekoita huolellisesti.

Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita jälleen huolellisesti. Anna kananmunan kypsyä täysin ennen tarjoilua.

Viimeistele annokset viipaloidulla chilillä ja korianterilla!

@kuva ja ohje Tastery

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Perunahippu