Renfrestelse

Ilkka Lääveri

Aika 25 min.
Henkilöt 4

Ingredienser

  • 1 påse Rooty Steknudlar
  • 250 g trattkantareller (kan utelämnas)
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 80 g rökt renkött
  • 5 dl vispgrädde
  • persilja
  • tinjamin
  • rosmarin
  • salt
  • peppar
  • rapsolja
  • dessutom lingon och saltgurka

Tillverkning

Hetta upp en stekpanna och hacka trattkantarellerna. Häll en skvätt olja i pannan och lägg i trattkantarellerna. Krydda med lite salt för att frigöra vätskan från svampen. Stek svampen tills vätskan har avdunstat i pannan. Hacka löken och vitlöken. Tillsätt dem till svampen i pannan. Tillsätt de tinade potatisnudlarna. Du kan smälta dem snabbt under rinnande vatten i en sil. Du kan också lägga till nudlarna när de är frysta, då blir tillagningstiden något längre. Fräs potatisen i en kastrull i några minuter och tillsätt sedan det strimlade rökta renköttet och vispgrädden. Låt grädden koka ihop i cirka 5–10 minuter, tills grädden är märkbart tjockare och knappast alls rinnande. Smaka av med hackade örter, salt och peppar. Servera med lingon och saltgurka.

Passar bra som nattmat till en julfest. Lingon och saltgurka kröner den läckra frestelsen. Örterna ger en fin fräschör. Helt enkelt supergott, prova själv!

RECEPT: Huono Äiti

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser