Sparrisrisotto med potatiskorn

 
Aika 30 min
Henkilöt 2

Ingredienser

  • ½ påse / 250 g potatiskorn
  • 300 g sparris
  • 2 schalottenlökar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 25 g parmesan
  • salt, peppar, persilja
  • smör eller olja

Tillverkning

Skjöl sparrisen. Skär bort den träiga delen av sparrisen. Om sparrisen är tjock kann du skala den lätt med skalkniv. Skär sparrisen i cirka 2 cm långa bitar.

Skala och hacka löken. Smält smöret i pannan och bryn löken. Tillsätt sparris och frysta potatiskorn. Bryn en stund och tillsätt sedan vatten och grönsaksbuljontärningen. Låt sjuda i fem till tio minuter tills sparrisen och potatisen är färdig. Tillsätt vatten vid behov.

Rör slutligen in parmesanflarn, svartpeppar och salt efter behov i risotton. Smaka av.

Servera risotton genast när den är ångande het.

Rooty Potatiskorn

Rooty Potatiskorn är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Du kan exempelvis tillreda dem till stir-fry i panna eller rosta dem som följeslagare till curry. Potatiskornen kan användas till mycket.

Genom att byta ut riset mot Potatiskorn kan du göra en rejäl miljögärning i vardagen. Ris behöver nämligen över fem gånger mer vatten än potatis för att växa. Det är verkligen en viss skillnad.

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan ansluta sig till de goda?

Rooty Potatiskorn – Join The Kind Side

Rooty Potatiskorn Ingredienser
Rooty Potatiskorn