ROOTY Bangkok
Pannunuudelia, sieniä, chiliä ja seesamia (vegaani)
Linnea Vihonen
Kokki ja ravintola-alan luova uudistaja
Ainekset
- 200 g pannunuudeleita tai perunahippuja
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- Kaada rypsiöljy pannulle ja paista jäisiä pannunuudeleita/perunahippuja n. 5 min.
Mausta suolalla. - 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- ½-1 punainen chili
- 100 g sieniä, esim. siitakesieniä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl tummaa seesamikastiketta tai seesamiöljyä (esim. Urtekram paahdettu seesamiöljy)
- 3 rkl sitruunan- tai limenmehua
- ripaus suolaa
- ½ -1 ruukku tuoretta korianteria
- 3 rkl seesaminsiemeniä
Työvaiheet
Kuori ja viipaloi sipuli sekä valkosipuli. Kuori porkkana ja viipaloi ohueksi.
Viipaloi sienet. Halkaise chili, poista halutessasi siemenet ja hienonna.
Kuumenna rypsiöljy pannussa ja lisää sipulit. Kuullota pari minuuttia ja lisää porkkanat, valkosipulit, chilit sekä sienet. Paista muutama minuutti.
Lisää joukkoon paistetut pannunuudelit tai perunahiput ja paista muutama minuutti.
Nosta pannu liedeltä, mausta soijakastikkeella, tummalla seesamiöljyllä, sitruunamehulla, hienonnetulla korianterilla sekä seesaminsiemenillä.
Rooty Pannunuudeli
Rooty Pannunuudeli on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Pannunuudeli taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Pannunuudelista on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Pannunuudeli – Join The Kind Side