Aika 30 min
Henkilöt 2

Ainekset

  • 1 pss Perunahippua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 tuore jalapeno tai vihreä chili
  • ½ punainen chili
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 400 g kesäkaalia tai valkokaalia
  • 2 rkl chiliöljyä
  • ½ tl hienoa merisuolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ ruukkua tuoretta korianteria

lisäksi:

  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1-2 palloa mozzarellaa

 

Työvaiheet

Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannulla ja lisää jäiset perunahiput. Paista noin viisi minuuttia, kunnes kullanruskeita. Mausta suolalla. Siirrä sivuun odottamaan. 

Hienonna jalapeno ja punainen chili. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna. Leikkaa kesäkaali paloiksi. Jos käytät valkokaalia, suikaloi se ohueksi. Hienonna korianteri.

Kuumenna paahdettu seesamiöljy pannulla ja lisää jalapenot, chilit ja valkosipulit. Paista muutama minuutti. Lisää kaalit, chiliöljy, suola ja sitruunamehu. Paista, kunnes pehmeän läpikuultavia. Yhdistä perunahiput, kaalit ja tuore korianteri. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja loraus paahdettua seesamiöljyä. Revi päälle mozzarellaa ja koristele annos paahdetuilla seesaminsiemenillä ja chileillä.

VIDEORESEPTI

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Perunahippu