Peruna-tonnikalapaistos

 
Aika 20 min.
Henkilöt 4

Ainekset

  • 1 pss (500 g) Rooty Perunahippua
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl sitruunaöljyä tai muuta öljyä
  • 200 g pakastekukkakaalia
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl punaista pestoa
  • 2 prk tonnikalapaloja valutettuna
  • lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota sipuleita hetki käännellen.
  2. Kaada joukkoon perunahippu ja kääntele.
  3. Lisää kukkakaalit ja kääntele hetken aikaa kovalla lämmöllä.
  4. Lisää kuohukerma ja punainen pesto ja sekoita ainekset.
  5. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla.
  6. Anna kiehua hiljalleen, kunnes perunahippu ja kukkakaalit ovat kypsiä.
  7. Kaada joukkoon valutetut tonnikalapalat ja sekoita.
  8. Tarkista maku.
  9. Ripottele pinnalle tuoretta lehtipersiljaa.

Peruna-tonnikalapaistos on näppärä arkiruoka, joka valmistuu helposti, nopeasti ja maistuu koko perheelle. Mausteiden määrällä voit säätää ruoan tulisuutta. Sitruunaöljy antaa kalaruoalle herkullisen maun, mutta voit käyttää siihen myös tavallista rypsi- tai oliiviöljyä. Rooty Perunahipun löydät kaupan pakastealtaasta. Se on mainio tuote, joka muistuttaa ulkonäöltään juustoraastetta ja kypsyy pannulla nopeasti.

Resepti: Hellapoliisi

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Perunahippu