Peruna-lohipiirakka

Ilkka Lääveri

Aika 60 min.
Henkilöt 5

Ainekset

 

  • 1 pss Rooty Perunahippua
  • 1 gluteeniton piirakkataikina
  • 150 g lämminsavulohta
  • 1 puntti tilliä
  • 1 kpl sitruunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk creme fraichea
  • 4 kpl kananmunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • voita
  • gluteenittomia jauhoja

Työvaiheet

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka voilla ja jauhota se. Painele piirakkataikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille, ja pistele haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 15 minuuttia keskitasolla. Sulata perunahiput tarvittaessa juoksevan veden alla siivilässä ja purista kuivaksi. Sekoita keskenään perunahiput, pieniksi paloiksi revitty lohi, hienonnettu tilli, kuohukerma, creme fraiche ja kananmunat. Mausta 2 tl suolaa, ½ tl pippuria sekä raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 30-35 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ja nauti!

Hyvä pikkujoulutarjottava! Varmasti jokaisen vieraan makuun. Sopii myös ruuhkavuosia elävän vakioresepteihin, joka haluaa nopeasti teineille vatsan täytettä.

 

RESEPTI: Huono Äiti

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Perunahippu