Peruna-pekonimuhennos ja pannupihvit
Ilkka Lääveri

Ainekset
PEKONI-PERUNAMUHENNOS
- 1 pss Rooty Perunahippuja
- 1 pkt (n. 150 g) pekonia
- 1 sipuli
- 2 dl kuohukermaa
- 1 puntti kirveliä
- 1 rkl ryytisinappia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- öljyä
PAUNNUPIHVIT
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 100 g creme fraiche tai vastaava
- 100 g juustoraastetta
- persiljaa tai muuta yrttiä
- jauhettua pippuria
- 15 g dijonsinappia
- 7 g suolaa
Työvaiheet
Pekoni-perunamuhennoksen valmistus
Hienonna pekoni ja kuumenna kattila tai iso paistinpannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja pekonit. Paahda pekoneita hetki. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paahda vielä hetki. Lisää pannulle perunahiput ja anna sulaa. Lisää kuohukerma ja mausteet, sekä hienonnettu kirveli. Keitä hetki ja tarjoile pannupihvien kanssa.
Pannupihvien valmistus
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile neljäksi pihviksi. Paista paistinpannulla voin kanssa molemmin puolin n. 5 minuuttia kunnes pihvit ovat sisältä lähes kypsiä. Tarjoile peruna-pekonimuhennoksen kanssa.
RESEPTI: Huono Äiti
Rooty Perunahippu
Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.
Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?
Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Katso myös
Peruna-lohikiusaus

”Uuniriisi” tofulla
