Feta-perunamunakas
pannunuudeleista

Linnea Vihonen
Kokki ja ravintola-alan luova uudistaja

Ainekset
- 1 pss Pannunuudelia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 6 luomumunaa
- 6 rkl kuohukermaa tai ruokakermaa
- reiluja rouhaisuja mustapippuria
- ½ tl paprikajauhetta
lisäksi:
- 100 g fetajuustoa
- 1 tomaatti, suikaloituna
- ½ vihreä paprika
- 1 kevätsipuli hienonnettuna
- ½ sitruunan kuoriraaste
- tuoretta basilikaa
Työvaiheet
Paista pannunuudeleita kuumassa rypsiöljyssä viisi minuuttia ja mausta suolalla. Sekoita kulhossa munat, kerma ja mausteet. Kaada pannulle ja sekoita pannunuudeleihin. Laske lämpötila miedolle ja anna munakkaan hyytyä puoleen väliin kannen alla.
Murenna feta ja lisää melkein hyytyneen perunamunakkaan päälle. Ripottele loput kasvikset päälle ja kypsennä vielä noin kymmenen minuuttia.
Koristele tuoreella basilikalla ja kevätsipulilla, ohueksi raastetulla sitruunankuorella, lorauksella oliiviöljyä ja mustapippuria.
Rooty Pannunuudeli
Rooty Pannunuudeli on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Pannunuudeli taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Pannunuudelista on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Pannunuudeli – Join The Kind Side
Rooty Pannunuudeli Ainesosat