Tankoparsarisotto perunahipuilla

 
Aika alle 30 min
Henkilöt 2

Ainekset

  • ½ pss / 250 g perunahippua
  • 300 g tankoparsaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 25 g parmesaania
  • Suola, pippuri, persiljaa
  • Voita tai öljyä

Työvaiheet

Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen kovat tyvet pois. Jos parsat ovat paksuja, kuori hieman niiden pintaa pois kuorimaveitsellä. Pilko parsat noin 2 cm paloiksi.

Kuori ja pilko sipuli. Sulata pannulla voi ja kuullota sipulit. Lisää parsat ja jäinen perunahippu. Kuullota hetki ja lisää sen jälkeen vesi ja kasvisliemikuutio. Anna hautua viisi-kymmenen minuuttia, kunnes parsat ja perunat ovat kypsyneet. Lisää vettä tarvittaessa.

Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaanlastut, mustapippuria ja tarpeen mukaan suolaa. Tarkista maku.

Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana.

 

 

 

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Perunahippu