Raastettu tofu ja Pannunuudelit

 
Aika 25 min.
Henkilöt

Ainekset

  • 1 pkt (300 g) Jalotofu Aasia (tai Jalotofu Marinoitu / Kylmäsavu)
  • 300 g Rooty (peruna)pannunuudeleita
  • 1,5 rkl+1,5 rkl öljyä paistamiseen (esim. seesam- tai oliiviöljy)
  • 2 rkl maustekastiketta (esim. Hoisin tai teriyaki)
  • 1 pieni paprika
  • 1 pieni porkkana
  • 1 punainen chili ilman siemeniä
  • 100 g sokeriherneitä
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1-2 rkl seesamin siemeniä

tuoretta korianteria

Työvaiheet

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä ja nosta raaste kulhoon. Sekoita joukkoon 1,5 rkl öljyä, esim. paahdettua seesamiöljyä. Levitä raaste uunipellille tasaisesti leivinpaperin päälle. Mitä ohuempi kerros, sitä rapeampi lopputulos. Nosta pelti uunin keskitasolle tai toiseksi ylimmälle tasolle. Paista 20 minuuttia ja kääntele tofuraastetta paistamisen puolessa välissä. Varo polttamasta raastetta ja seuraa paistoa tasaisin väliajoin. Ota rapeaksi paistunut tofuraaste uunista ja sekoita joukkoon 2 rkl valitsemaasi maustekastiketta (esim. Hoisin- tai teriyakikastiketta). Raasteen paistuessa kuutioi paprika, suikaloi porkkana pieniksi tikuiksi, pilko chili ja kevätsipuli. Kun tofuraaste on valmis, kuumenna 1,5 rkl öljyä pannulla ja paista kasviksia 2-3 minuuttia käännellen. Lisää tofuraaste sekä pannunuudelit ja paista muutama minuutti. Nosta pannu liedeltä, kaada joukkoon extrakastike ja seesaminsiemenet. Sekoita ja koristele tuoreella korianterilla.

 

RESEPTI: Jalotofu

Rooty Pannunuudeli

Rooty Pannunuudeli on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Pannunuudeli taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Pannunuudelista on moneksi.

Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?

Rooty Pannunuudeli – Join The Kind Side

Rooty Pannunuudeli Ainesosat
Rooty - pannunuudeli

Katso myös

pannunuudeli, perunahippu

ROOTY Bangkok

Pannunuudelia Bangkok
Näytä resepti
pannunuudeli, perunahippu

Perunaiset ohukaiset

Näytä resepti
pannunuudeli, perunahippu

Varhaiskaali-chiliwok

Näytä resepti