Wokkiperunat ja haukipihvit
Ilkka Lääveri
Ainekset
- 1 pss Rooty Wokkiperunaa
- 2 avomaan kurkkua tai 1 tavallinen kurkku
- 1 chili
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 sitruunaa
- tilliä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- oliiviöljyä
HAUKIPIHVIT
- 500 g jauhettua haukea
- 1 kananmuna
- 50 g creme fraichea
- 4 dl kuohukermaa
- tilliä tai muuta yrttiä
- jauhettua pippuria
- 15 g dijonsinappia
- 8 g suolaa
Työvaiheet
Kuori kurkut ja leikkaa niistä kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi, sekä puolita sitruunat. Kuumenna laakea kattila ja lisää 3 rkl oliiviöljyä, hienonnettu chili ja valkosipulinkynsi. Freesaa hetki ja lisää Wokkiperunat. Kuullota perunoita 5 minuuttia ja lisää kurkkusiivut. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.
Paahda puolitetut sitruunat kuumalla paistinpannulla. Tarjoile sitruunat ja perunat haukipihvien kanssa.
Haukipihvien valmistus
Laita isoon kulhoon kaikki muut ainekset paitsi kerma. Sekoita vispilällä tasaiseksi ja lisää kerma nauhana joukkoon. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla voin kanssa, tai uunissa 200 °C noin 8 minuuttia. Tarjoile nuudeleiden kanssa.
RESEPTI: Huono Äiti
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa