Makaronilaatikko ilman makaronia
Linnea Vihonen
Kokki ja ravintola-alan luova uudistaja
Ainekset
- 2 pss Rooty perunahippuja tai pannunuudeleita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 6 valkosipulinkynttä
- 400 g naudan jauhelihaa tai kasvis jauhelihaa
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl paprikajauhetta
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl suolaa
Munamaito
- 6 dl maitoa tai kauramaitoa
- 3 munaa
- 1 tl hienoa merisuolaa
lisäksi:
- 1–2 dl emmental – mozzarellajuustoraastetta
Vihersalaatti
- 2 sydänsalaattia
Vinaigrette:
- 2 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl kuivattuja yrttejä esim. rosmariinia
- 0,5 tl suolaa
Työvaiheet
Paista perunahiput pakkauksen ohjeen mukaan. Voit paistaa perunahiput/pannunuudelit vaikka jo edellisenä päivänä.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla rypsiöljyn kanssa kolme minuuttia. Lisää jauheliha ja mausteet. Paista, kunnes jauheliha on kypsää.
Voitele n. 3 L uunivuoka rypsiöljyllä. Sekoita vuoassa perunahiput/pannunuudelit ja jauheliha.
Vispaa kulhossa maidon joukkoon munat ja suola. Kaada muna-maitoseos vuokaan ja tasoita. Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Kun kypsennystä on jäljellä 15 minuuttia, lisää vuoan päälle juustoraaste.
Vihersalaatti: Laita kannelliseen purkkiin kaikki ainekset ja sekoita voimakkaasti. Revi sydänsalaatista lehdet irti, pese ja kuivaa. Valuta vinaigrettea salaatin päälle.
Rooty Perunahippu
Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.
Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?
Rooty Perunahippu – Join The Kind Side