Shepherd’s Pie – uunivuoka juureksilla

Ainekset
-
- 1 pss ROOTY Perunamuusijauhetta (680 g valmista muusia)
- 5 dl vettä
- 1 dl maitoa
- nokare voita
- öljyä paistamiseen
- 2 porkkanaa
- 1 pieni palsternakka
- 1 pieni sipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 100 g herkkusieniä, viipaloituna
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl timjamia tuoreena tai kuivattuna
- ⅓ tl + ⅓ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 1,5 dl kasvislientä
- 200 g pakasteherneitä
- 1 pkt (380 g) kypsiä linssejä, huuhdeltuna ja valutettuna
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 50 g (1,25 dl) juustoraastetta
Työvaiheet
- Valmista ROOTY Perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan: kiehauta vesi, lisää maito sekä muusijauhe ja anna levätä minuutin verran. Sekoita tasaiseksi. Lisää voi halutessasi. Parhaan tuloksen saat, jos muusi on valmistettu edellisenä päivänä.
- Pese ja pilko porkkana sekä palsternakka. Paista porkkana ja palsternakka pannulla öljyssä kunnes pehmenevät, noin 5 minuuttia. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja jatka kypsentämistä 3 minuuttia. Lisää sienet ja kuullota vielä hetki.
- Sekoita mukaan tomaattipyree, soijakastike, timjami, pippuri, suola ja kasvisliemi. Hauduta noin 7 minuuttia, kunnes neste on keittynyt kasaan ja kastike paksuuntunut. Sekoita joukkoon herneet ja linssit. Kaada kastike uunivuokaan (20 x 30 cm).
- Sekoita muusiin smetana, juustoraaste ja pippuri. Levitä kastikkeen päälle.
- Paista 200 asteessa 20 min, kunnes pinta on kullanruskea.
Tarjoa!
Tämä kasvispohjainen Shepherd’s Pie on herkullista lohturuokaa talven tunnelmallisiin päiviin. Alkuperäinen Shepherd’s Pie on kotoisin briteistä ja tunnetaan perinteisesti lihapohjaisena vuokana. Tässä versiossa liha on korvattu linsseillä ja sesongin varastojuureksilla, kuten palsternakalla ja porkkanalla – ja ne tekevät täytteestä täyteläisen ja ravitsevan. Lisämakua kastikkeelle antavat timjami ja tomaattipyree.
Pannulla haudutettu kastike laitetaan uunivuokaan, jonka päälle tulee kerros perunamuusia. Juustoraasteella ja smetanalla kruunattu perunamuusikerros muuttuu uunissa täydellisen kullanruskeaksi. Parasta on, että tämä ruoka maistuu yhtä hyvältä niin arkena kuin viikonloppuna!
Shepherd’s Pie on myös täydellinen valinta silloin, kun haluat esivalmistella tarjottavaa ruokaa jo etukäteen. Perunamuusi on parhaimmillaan, kun se on tehty edellisenä päivänä ja levännyt jääkaapissa yön yli – eli valmista tämä ruoka silloin kun muusia on jäänyt yli ja haluat vähentää hävikkiä!
Resepti: Satokausikalenteri
https://satokausi.fi/perunamuusi-on-suomalaisen-ruokakulttuurin-moniottelija/
Rooty
Perunamuusi
Rooty Perunamuusi on terveellistä ruokaa, joka on superhelppo valmistaa. Plus siinä sivussa pelastat vielä maailman. Valmistus vie vain kaksi minuuttia, ja tarjolla on valmista kotimaisista(suomalaisista) perunoista valmistettua perunamuusia. Yhtä kiloa valmista muusijauhetta kohden käytetään seitsemän kiloa tuoretta perunaa. Teimme sinulle monipuolisen hyvislisukkeen, jolla loihdit kaikenlaisista pääruoista tähtiä. Rooty Perunamuusia voit käyttää niin monessa ruokaisassa reseptissä, että vain mielikuvitus on rajana.
Vaihtamalla riisin tai vehnän pohjoisen superfoodiin perunaan, teet palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Perunasta saat hyvän ekosyyn herkutteluun.
Rooty Perunamuusi – Juurevaa alkuvoimaa!

Katso myös
MUUSIA, LOHTA & UUNIKASVIKSIA

Wokkiperuna-
bolognese

Peruna-lohipiirakka
