Peruna-pekonimuhennos ja pannupihvit
Ilkka Lääveri
Ainekset
PEKONI-PERUNAMUHENNOS
- 1 pss Rooty Wokkiperunaa
- 1 pkt (n. 150 g) pekonia
- 1 sipuli
- 2 dl kuohukermaa
- 1 puntti kirveliä
- 1 rkl ryytisinappia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- öljyä
PAUNNUPIHVIT
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 100 g creme fraiche tai vastaava
- 100 g juustoraastetta
- persiljaa tai muuta yrttiä
- jauhettua pippuria
- 15 g dijonsinappia
- 7 g suolaa
Työvaiheet
Pekoni-perunamuhennoksen valmistus
Hienonna pekoni ja kuumenna kattila tai iso paistinpannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja pekonit. Paahda pekoneita hetki. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paahda vielä hetki. Lisää pannulle wokkiperunat ja anna sulaa. Lisää kuohukerma ja mausteet, sekä hienonnettu kirveli. Keitä hetki ja tarjoile pannupihvien kanssa.
Pannupihvien valmistus
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile neljäksi pihviksi. Paista paistinpannulla voin kanssa molemmin puolin n. 5 minuuttia kunnes pihvit ovat sisältä lähes kypsiä. Tarjoile peruna-pekonimuhennoksen kanssa.
RESEPTI: Huono Äiti
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa