”Pasta Alfredo” perunalla

Wokkiperunaa, parmesaania ja lehtipersiljaa

Linnea Vihonen
Kokki ja ravintola-alan luova uudistaja

Pasta Alfredo
Aika 20 min.
Henkilöt 2

Ainekset

  • 250 g Rooty Wokkiperunaa
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa tai kaurakermaa
  • ½ tl -1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • Koristeluun: tuoreita yrttejä, chiliä ja seesaminsiemeniä.

Työvaiheet

Sulata voi pannussa tai kasarissa. Kun voi vaahtoaa, kaada kerma joukkoon.

Lisää mustapippurirouhe ja keitä seosta kasaan kaksi minuuttia.

Lisää joukkoon jäiset wokkiperunat ja anna kiehua viisi minuuttia, välillä sekoittaen.

Lisää parmesaaniraaste, suola ja lehtipersilja.

Viimeistele sitruunamehulla, tuoreilla yrteillä, seesaminsiemenillä ja chilillä.

Vinkki: jättämällä voin pois ja vaihtamalla parmesanin cashewmurskaan, saat annoksesta vegaanin!

Rooty Wokkiperuna

Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.

Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?

Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa

Rooty Wokkiperuna 450 g Ainesosat