”Pasta Alfredo” perunalla
Wokkiperunaa, parmesaania ja lehtipersiljaa
Linnea Vihonen
Kokki ja ravintola-alan luova uudistaja
Ainekset
- 250 g Rooty Wokkiperunaa
- 2 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa tai kaurakermaa
- ½ tl -1 tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 dl lehtipersiljaa
- 2–3 rkl sitruunamehua
- Koristeluun: tuoreita yrttejä, chiliä ja seesaminsiemeniä.
Työvaiheet
Sulata voi pannussa tai kasarissa. Kun voi vaahtoaa, kaada kerma joukkoon.
Lisää mustapippurirouhe ja keitä seosta kasaan kaksi minuuttia.
Lisää joukkoon jäiset wokkiperunat ja anna kiehua viisi minuuttia, välillä sekoittaen.
Lisää parmesaaniraaste, suola ja lehtipersilja.
Viimeistele sitruunamehulla, tuoreilla yrteillä, seesaminsiemenillä ja chilillä.
Vinkki: jättämällä voin pois ja vaihtamalla parmesanin cashewmurskaan, saat annoksesta vegaanin!
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa