Nasi goreng

 
Aika 45 min.
Henkilöt 4

Ainekset

 

  • 1 pss Rooty Perunahippua
  • n. 400 g kanan paistileikettä, tai vaihtoehtoisesti esim. tofua tai fetajuustoa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 kevätsipulia
  • 1 paprika
  • 1-2 chiliä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 limen mehu
  • 2 rkl Ketjap Manis kastiketta
  • 2 rkl soijaa

Lisäksi 4 kananmunaa paistettuna

Koristeeksi:

  • kirsikkatomaatteja
  • tuoretta korianteria
  • limelohkoja

Työvaiheet

Pilko kevätsipuli, paprika ja chilit, sekä hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.

Leikkaa kanan paistileikkeet suikaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kanasuikaleet. Mausta kevyesti suolalla, ja paista kunnes kanoissa on kunnon paistopinta.

Lisää pannulle kasvikset ja chili, paista hetki. Lisää pannulle Rooty perunahiput ja paista muutaman minuutin ajan. Purista joukkoon limen mehu, lisää Ketjap Manis, soija ja raastettu inkivääri. Kypsennä kunnes kanat ovat kypsiä.

Annostele Nasi goreng lautaselle ja tarjoile se paistetun kananmunan kanssa. Koristele annos kirsikkatomaateilla, korianterilla ja limelohkoilla.

Jos korvaat kanan tofulla tai fetajuustolla, lisää nämä Nasi gorengin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.

 

Resepti: Kokki ja keittiömestari Pasi Kuronen.

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Perunahippu