Beanit sitruunarisotto perunahipuilla

 
Aika 15 min
Henkilöt 2

Ainekset

  • ½ pss perunahippuja
  • ½ pkt Beanit härkäpapumurua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 sipuli
  • ½ dl valkoviiniä
  • ½ sitruunan mehu ja sitruunakuori raastettuna
  • 1 dl parmesan juustolastuja
  • 1 rkl voita
  • ½ dl rucolaa

Työvaiheet

Kuullota oliiviöljyssä hienonnettu sipuli ja sitruunankuori. Lisää perunahippu, sitruunanmehu (ja kuoret), vesi ja kasvisliemijauhe ja anna hautua keskilämmöllä kypsäksi n. 10min. Lisää valkoviini ja anna hautua hiljalleen niin, että valkoviini on haihtunut. Sekoita joukkoon kevyesti parmesaanilastut ja voi.

Paista härkäpapumuru rapeaksi pannulla ja ripottele risoton pinnalle. Viimeistele rucolan oksilla.

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Perunahippu