Beanit citronrisotto med potatiskorn
Ingredienser
- ½ påse potatiskorn
- ½ paket Beanit bondbönsfärs
- 1 msk olivolja
- 2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 lök
- ½ dl vitt vin
- ½ citron, saften och skalet rivet
- 1 dl parmesanflarn
- 1 msk smör
- ½ dl rucola
Tillverknin
Bryn den finhackad löken och citronskalet i olivolja. Tillsätt potatiskorn, citronsaft (och skal), vatten och grönsaksbuljong och låt sjuda på medelhög värme i ca 10 min. Tillsätt vitt vin och låt sjuda lugnt tills det vita vinet har avdunstat. Rör försiktigt i parmesanflarn och smör.
Stek bondbönsfärsen i pannan och strö den över risotton. Garnera med rucolablad.
Rooty Potatiskorn
Rooty Potatiskorn är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Du kan exempelvis tillreda dem till stir-fry i panna eller rosta dem som följeslagare till curry. Potatiskornen kan användas till mycket.
Genom att byta ut riset mot Potatiskorn kan du göra en rejäl miljögärning i vardagen. Ris behöver nämligen över fem gånger mer vatten än potatis för att växa. Det är verkligen en viss skillnad.
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan ansluta sig till de goda?
Rooty Potatiskorn – Join The Kind Side