Pestopasta Wokpotatis
Ingredienser
- 2-3 dl steknudlar
- 1 skiva torrt bröd i bitar eller ca 0,5 dl pinjefrön
- 1 vitlöksklyfta, skalad i bitar
- 40-60 g parmesan
- 1 kruka basilika
- 1 dl extra jungfruolja
- salt
- basilikablad till finishen
Tillverkning
Sätt brödet, vitlöken, parmesanen, basilikan och olivoljan i mixerns kanna och mosa till en ojämn sås. Krydda vid behov peston med salt.
Lägg wokpotatis i en panna och låt dem lugnt tina upppå medelvärme. Tillsätt peston i pannan när potatisan har tinat och rör om ordentligt.
Servera pestopastan med basilikablad!
@ bild och recept Tastery
Rooty Wokpotatis
Rooty Wokpotatis är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Wokpotatis kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Wokpotatis är mångsidiga.
Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?
Rooty Wokpotatis – Juurevaa alkuvoimaa