”Pasta Alfredo” med potatis
Wokpotatis, parmesan och bladpersilja
Linnea Vihonen
Kock och kreativ innovatör
Ingredienser
- 250 g Rooty Wokpotatis
- 2 msk smör
- 2 dl vispgrädde eller havregrädde
- ½ -1 tsk krossad svartpeppar
- ½ tsk salt
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl bladpersilja
- 2–3 msk citronsaft
- Till garnering: färska örter, chili och sesamfrön.
Tillverkning
Smält smöret i en panna eller kastrull. Häll i grädden när smöret skummar.
Tillsätt den krossade svartpepparn och koka samman blandningen i två minuter.
Tillsätt de frysta wokpotatis och låt koka fem minuter, rör om allt emellanåt.
Tillsätt den rivna parmesanen, salt och bladpersilja.
Lägg sista handen med citronsaft, färska örter, sesamfrön och chili.
Tips: genom att lämna bort smöret och byta ut parmesanen mot cashewkross blir rätten vegansk!
Rooty Wokpotatis
Rooty Wokpotatis är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Wokpotatis kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Wokpotatis är mångsidiga.
Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?
Rooty Wokpotatis – Juurevaa alkuvoimaa