Pad thai med potatis

                                        Alexander Trivedi
                                        Chef och blogger                                    
                            Ingredienser
- 200 g Rooty Wokpotatis
 - 200 g jätteräkor
 - 2 salladslökar
 - 100 g groddar
 - saften och skalet av 1 lime
 - 2 msk mörkt socker
 - 3 msk fisksås
 - 1 msk ingefärspasta
 - 1 msk vitlökspasta
 - 1 tsk sesamolja
 - 4 msk krossade jordnötter
 - Olja, salt Koriander till garnering
 
Tillverkning
Fräs jätteräkorna i olja, tillsätt ingefäran, vitlökspastan och fisksåsen. Lägg i de förkokta wokpotatis och groddarna. Tillsätt också sesamoljan och börja woka. Lägg till slut i de hackade salladslökskaften och hälften av jordnötskrosset. Lägg upp i portioner och garnera till slut med jordnötskross.
Rooty Wokpotatis
Rooty Wokpotatis är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Wokpotatis kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Wokpotatis är mångsidiga.
Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?
Rooty Wokpotatis – Juurevaa alkuvoimaa
            Se också
Renfrestelse
                        Potatis rösti-snack
                        Pestopasta Wokpotatis