Varhaiskaali-chiliwok
Linnea Vihonen
Kokki ja ravintola-alan luova uudistaja
Ainekset
- 1 pss Perunahippuja tai Pannunuudeleita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 tuore jalapeno tai vihreä chili
- ½ punainen chili
- 4 valkosipulin kynttä
- 400 g kesäkaalia tai valkokaalia
- 2 rkl chiliöljyä
- ½ tl hienoa merisuolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ ruukkua tuoretta korianteria
lisäksi:
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1-2 palloa mozzarellaa
Työvaiheet
Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannulla ja lisää jäiset perunahiput/pannunuudelit. Paista noin viisi minuuttia, kunnes kullanruskeita. Mausta suolalla. Siirrä sivuun odottamaan.
Hienonna jalapeno ja punainen chili. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna. Leikkaa kesäkaali paloiksi. Jos käytät valkokaalia, suikaloi se ohueksi. Hienonna korianteri.
Kuumenna paahdettu seesamiöljy pannulla ja lisää jalapenot, chilit ja valkosipulit. Paista muutama minuutti. Lisää kaalit, chiliöljy, suola ja sitruunamehu. Paista, kunnes pehmeän läpikuultavia. Yhdistä perunahiput/pannunuudelit, kaalit ja tuore korianteri. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja loraus paahdettua seesamiöljyä. Revi päälle mozzarellaa ja koristele annos paahdetuilla seesaminsiemenillä ja chileillä.
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa